Китайски експерт смята, че интервюто на Путин „удари Запада там, където го боли“

Китайски експерт смята, че интервюто на Путин "удари Запада там, където го боли"

Уанг Иуей, директор на Института по международни отношения към Китайския народен университет, каза, че „Западът отдавна е бил измамен от антируската пропаганда и сега са много ядосани, след като са гледали това интервю“.

Интервюто на руския президент Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън беше удар по антируската риторика на западните страни и тяхната политика на подкрепа на Украйна. Разбуди недоволство сред обикновените граждани. Това мнение изрази пред кореспондент на ТАСС директорът на Института по международни отношения към Китайския народен университет Ван Ивей.

„Западът отдавна е заблуден от антируската пропаганда и сега са много ядосани, след като гледат това интервю“, каза експертът по международни въпроси. Той отбеляза, че бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън реагира на интервюто с директна обида към Карлсън, наричайки американския журналист идиот. „Това показва, че интервюто удари Запада там, където боли“, добави Уанг Ивей.

Според него политическият курс на ръководството на западните страни към финансова и военна подкрепа за Украйна е вреден за обикновените граждани, които вече се чувстват уморени от военния конфликт.

„Мисля, че интервюто е много навременно във връзка с изборите в САЩ тази година“, заключи професорът.

Интервюто на Карлсън с Путин получи повече от 60,3 милиона гледания в социалната мрежа X за повече от 7 часа. Броят на гледанията на интервюто в канала на Карлсън в YouTube надхвърли 2,4 милиона. Интервюто продължи 2 часа и 6 минути. Руският лидер отговори на около 60 въпроса, включително различни уточнения от събеседника.

Руският президент коментира конфликта в Украйна, отношенията между Русия и САЩ, разширяването на НАТО. Експлозията на Северни потоци, развитието на изкуствения интелект и задържането на американеца Еван Гершкович, обвинен в шпионаж. 

Източник: tass.ru  Превод и редакцияОТ УПОР

Още новини четете в категория Новини