Кадри взривиха мрежата! Немски и френски ТЕЦ-ове бълват пушек свободно, а Европа иска да закрие нашите централи (ВИДЕО)

Кадри взривиха мрежата! Немски и френски ТЕЦ-ове бълват пушек свободно, а Европа иска да закрие нашите централи (ВИДЕО)

Кадри заснети от българи в Германия и Франция взривиха мрежата и се споделят десетки хиляди пъти. На тях се виждат работещи немски и френски топлоцентрали и облаците от пушек, които бълват в небето.

Краткият видеоматериал от Франция е заснет на магистралата край Лион, а този от Германия е до гигантски мини за открит въгледобив, най-вероятно в Рурска област. Хората негодуват заради двойния стандарт, който има по отношение на ТЕЦ-овете в тези две развити европейски държави и към централите, които работят у нас и бяха нарочени за закриване.

„Погледнете в Германия Тец-овете каквo правят, пак нашите тецове им били виновни. Нашите много замърсявали, а пък тези били много чисти…Европейска държава Франция, Лион, град, хич не замърсяват въздуха, а? А в България, че бай Пешо си е запалил печката и му пуши, не може. А погледнете Франция , погледнете..Браво на французите..“, казват хората заснели видеата на фона на покъртителни гледки от облаци гъст дим.

Стотици потребители питат, това ли е чистият европейски въздух и до кога ще се търпи зеленият европейски рекет и неговите „слуги” у нас.

Вижте видеото: https://m.facebook.com/17841400625299494/videos/278247831775449/

Източник: 19min.bg