Ивелин Михайлов щял да изключва депутати от ПГ „Величие“?

Ивелин Михайлов щял да изключва депутати от ПГ "Величие"?

Странни събития се случват край село Неофит Рилски. Ивелин Михайлов заяви, че 5-6 души от групата на новата партия „Величие“ могат да бъдат изключени, под съмнение, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това се случи след откриване на събора ,,Ново начало“ край историческия парк в с. Неофит Рилски,за чийто създател се е обявил той, пише Лупа. В интернет пространството вече се въртят видео клипове с изказването на Михайлов.

Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика, каза пред медии Михайлов.

В момента „Величие“ има 13 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

Не е ясно какъв законен метод ще използва Михайлов за изключване на депутати от „Величие“? Изказването му повдига и въпроса за независимостта на депутатите от ПГ „Величие“? Много хора се питат дали всичко това не се разиграва, след като ИТН заяви, че няма да подкрепи правителство с първия и втория мандат, което изхвърля „Величие“ от играта. 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News