АКТУАЛНИ

ИТН са готови за преговори с ПП-ДБ

ИТН са готови за преговори с ПП-ДБ

Ако вторият мандат отиде в „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и ни поканят на разговор с цел създаване на кабинет, ще имаме разговор.

Това коментира пред журналисти в Народното събрание (НС) председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

„Какво ще стане – не знам“, добави депутатът.

„От ИТН ще изпратим покани за разговор към всички политически партии в парламента, ако президентът даде третия мандат на нас, ще говорим и с независимите“, каза Йорданов и добави, че ИТН ще разговаря с всички, които ги поканят.

„Кабинетът трябва да има ясно разписана предварителна програма, както и срокове за изпълнение на приоритетите в нея“, обясни Йорданов.

„Ако не се спазват сроковете, обществото има право да каже кой носи политическата отговорност“, каза депутатът Станислав Балабанов от ИТН.

„Лидерите на ДБ смятат, че е необходимо да бъде направено правителство. ПП – продължават да твърдят, че ще са опозиция на всичко. Ако мандатът отиде при тях, с кого говорим? Едните го искат, другите – не. Ще говорим с тези, които го искат“, коментира Йорданов.

„Освен ИТН и „Възраждане“, никой не иска да се провеждат референдуми. Смисълът на демокрация е мнозинството от гражданите на една страна да кажат на управляващите какво да правят.

Ние сме против това, което искат „Възраждане“. Ние смятаме, че България трябва да влезе в еврозоната, когато е готова, а не да се отлага за 2043 г., но хората трябва да решат. По време на кампанията за референдума всички партии ще могат да убеждават гражданите“, посочи Йорданов.

„Искаме да направим така, че, за да бъде задължителен един национален референдум, 1/40 от хората с избирателни права да трябва го подкрепят. За местни референдуми ще бъде 1/20“, обясни Балабанов и продължи: „Друго предложение е трите месеца време за събиране на подписи да бъдат удължени на шест“.

 

Източник: БЛИЦ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News