Ирански дипломат: САЩ разделят тероризма на добър и лош

САЩ разделят тероризма на добър и лош

Тенденцията на САЩ да класифицират тероризма като добър или лош е основната причина за нестабилността по света, каза иранският заместник външен министър Али Багери Кани на среща с Руслан Мирзаев, директор на изпълнителния комитет на Регионалната антитерористична структура. (RATS) на Шанхайската организация за сътрудничество (SCO) в Ташкент.

„Разделянето на тероризма на лош и добър от страна на САЩ е източникът на нестабилността по света. Докато едностранният подход на САЩ не е в състояние да установи световен мир, <…> ШОС доказа своята достойнство в борбата с тероризма“, Fars цитира го информационната агенция .

Директорът на изпълнителния комитет на SCO RATS Руслан Мирзаев и иранският заместник външен министър Али Багери Кани обсъдиха сътрудничеството на среща в Ташкент на 31 януари.

ШОС е основана през 2001 г. и в момента включва Индия, Иран, Казахстан, Киргизстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан. Сред своите членове, с Афганистан, Беларус и Монголия като наблюдатели, и Камбоджа, Армения. Както и Азербайджан, Непал, Шри Ланка , Турция и Обединените арабски емирства (ОАЕ) като страни партньори. През юли миналата година на срещата на ШОС в Ню Делхи Иран стана пълноправен член на организацията. А Беларус подписа меморандум за ангажимент за получаване на статут на пълноправно членство.

 

Седалището на SCO RATS е в Ташкент.

Още новини четете в категория „ПОЛИТИКА„.