Има съдия, който да разследва главния прокурор, но липсва кабинет, в който да работи

Има съдия, който да разследва главния прокурор, но липсва кабинет, в който да работи

Механизмът за разследване на главния прокурор може и да е факт, но това съвсем не означава, че са изчистени всички битови проблеми. Назначената за ad hoc прокурор Даниела Талева не знае дори къде ще е кабинетът ѝ, когато започне да разследва и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Не се знае и с кого ще работи, нито пък в коя система ще качва документите по разследването.

Това се разбра по време на изслушването на Талева и на шефката на наказателната колегия на Върховния касационен съд (ВКС) Лада Паунова пред Висшия съдебен съвет в четвъртък. Талева, която в момента е съдия в Софийския градски съд, обясни, че се възползва от едномесечния срок преди встъпването си в длъжност, за да довърши делата си. След това обаче тя не е наясно къде ще се премести да работи.

Трябва да бъда настанена на място, на което ще се чувствам най-независима от лицата, които ще разследвам, да не се засичаме през час с и.ф. главния прокурор, да нямам непрекъснат контакт с него„, заяви Талева пред съдебните кадровици, цитирана от lex.bg.