ГЕРБ ВЪВ ВАРНА СЕ РАЗПАДА! Никой не иска Портних отново за кмет!

ГЕРБ ВЪВ ВАРНА СЕ РАЗПАДА! Никой не иска Портних отново за кмет!

Един от най-дългогодишните кметове на ГЕРБ – този в район „Младост“ във Варна – Христо Христов, подаде оставка от партията заради кандидатурата на Иван Портних за трети мандат.

„Подадох оставка като председател на районната организация на ГЕРБ Младост. Заявявам своята лична и категорична позиция против издигането на кандидатурата на Иван Портних за кмет на Варна“, каза Христов.

“Много пъти съм изразявал несъгласие с партийни решения, независимо на какво ниво са взети. Неведнъж съм бил против “решения“ с подпис на кмета на Общината, и всички, които ме познават знаят това. Този път на карта е заложено бъдещето на Варна за още четири години. Резултатът за избор на кмет не е предизвестен. Всеки политически актьор в крайна сметка ще понесе последствията от своите многомандатни икономически и лични обвързаности.

А Варна има нужда от грижа. Кукловодите обаче доказаха, че не разбират това, а единственото, което ги вълнува е да не се скъсат конците. Трудно взех решението да подам оставка като председател на районната организация на ГЕРБ. Но в крайна сметка личното ми убеждение е, че не бива да се правят компромиси когато става дума за управлението на Варна в следващите четири години. 

Благодаря на хората, които години работиха и градиха заедно с мен. Аз продължавам да работя за район “Младост“ и за Варна, но с коалиция “Алтернатива на гражданите“. Тази коалиция обединява бизнеса, част от големите работодатели на град Варна, които също открито заявяват своето недоволство срещу управлението на Иван Портних. Това е и един от мотивите ми да бъда кандидат за кмет на район “Младост“ от “Алтернатива на гражданите“. Приех да бъда и кандидат за общински съветник от листата на коалицията“, подчерта още Христо Христов.

Източник: MEDIAMALL.INFO