Ево Моралес обвини Луис Арсе в Боливия, че е организирал опит за преврат

Ево Моралес обвини Луис Арсе в Боливия, че е организирал опит за преврат

Бившият президент на Боливия Ево Моралес обвини сегашния президент Луис Арсе, че е организирал опит за преврат. В отговор Арсе помоли Моралес „да не взема страната на фашистите“.

„Президентът Луис Арсе измами народа на Боливия и света. Жалко е, че такъв чувствителен въпрос като държавния преврат се използва“, каза Моралес на страницата X. Бившият президент, който беше един от първите, които обвиниха генерал Хуан Хосе Сунига в организирането на преврат, се извини „пред международната общност за вдигнатата тревога“.

„Ево Моралес, не прави нова грешка! Очевидно събитията от 26 юни бяха неуспешен опит за преврат. Не вземай страната на фашистите, които отричат ​​случилото се“, каза Арсе в същата социална платформа. Арсе също сравни действията на Зунига със събитията от 2019 г., които накараха Моралес да подаде оставка и да напусне Боливия.

Арсе беше министър на икономиката при Моралес и негово протеже по време на президентските избори през 2020 г. По-късно обаче избухнаха разногласия между политиците – по-специално по въпроса кой да стане кандидат-президент от управляващата партия ДПС.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News