Ето какво е обсъдил Виктор Орбан с Владимир Путин на срещата им в Москва

Ето какво е обсъдил Виктор Орбан с Владимир Путин на срещата им в Москва

Известният български анализатор Боян Чуков публикува анализ за темите на разговор между Орбан и Путин в Москва. Ето какво написа той в Telegram:

Съгласно информация от руските телеграм канали.

В Москва Виктор Орбан е обсъждал с Владимир Путин следните условия на руската страна:

 1.  Прекратяване на огъня. Обмяна на всички пленени.
 2. Украйна не влиза в НАТО. На украинска територия да няма войски на НАТО.
 3. Демилитаризация на Украйна. Лимит на числото украински военни и военна техника.
 4. Русия не изтегля своите войски.
 5. Крим, ДНР, ЛНР, сухопътният коридор в Крим остават за Русия. Фактически, но не юридически. Русия иска ВСУ да напусне градовете Херсон, Запорожие, Славянск, Краматорск, Константиновка и всички територии на новите субекти на РФ.
 6. Русия иска Западът да свали всички санкции.

Не са постигнати договорки по следните въпроси:

 1. Цифрите на демилитаризация. 
 2. Статутът на руския език в Украйна. Москва иска руският да бъде втори официален език. Сваляне на всички забрани за ползване на руски език. 
 3. Денацификация. Русия иска разпускане на всички неонацистки въоръжени формирования.
  Коментар

Да се говори, че Виктор Орбан е „агент на Путин“ е повече от малоумно. Унгарецът преследва стриктно националните интереси на Унгария и се вписва в стратегията на Ватикан. Наскоро в Будапеща се проведе форум на консервативните глобални сили. Присъства и съветникът на Тръмп Стивън Банън, които е аналог на Сорос за републиканците. Стивън Банън започна да изгражда мрежи подобни на соросоидните по света и естествено и у нас.

Демократите и техните агенти на влияние се стараят да ги представят като мрежи на „рашките“. Но не е така. Връзката на Виктор Орбан с Доналд Тръмп е очевидна. Старата европейска аристокрация свързана с европейския индустриален капитал има нужда от евтината ресурсна база на Русия. Иначе Европа се разорява и деиндустриализира. Индустрията бяга в САЩ, Китай, Виетнам и други.

Това и най-простите го разбраха за разлика от примитивните и щедро платените евроатлантически агитатори (блогери, журналисти и академични „звезди“) каканижещи по големите български национални медии само за „полезните идиоти“, които са постоянен брой и вече не се „размножават“ ментално. Но все още са неприлично и срамно много за нас българите.

Това е причината у нас най-шумните политици-евроатлантици, които пищят и крещят по всички национални медии и се пъчат със своите охранени търбуси пред камерите да губят електорална тежест.

Това особено ясно ще си проличи на предсрочните избори през есента. Това е основната разделителна линия вътре в българските политически партии, които се тресат от скандали и разцепления. Национално отговорен не означава „путинист“! По-интелигентните го разбраха отдавна. За останалите Владимир Висоцки пее в своята песен „Песенка о переселения душ“ :

Но если туп, как дерево, — родишься баобабом
И будешь баобабом тыщу лет, пока помрёшь.
Такие ситуации! Простор воображению!
Был гордым и почтенным, а родился дураком.
А если мало радует такое положение,
Скажи ещё спасибо, что не сделался скотом.

Очевидно започва голямото надхитряне. Миналата година украинският контранаступ се провали с гръм и трясък. САЩ&Ко се убедиха, че не могат да победят по военен път Русия. САЩ нямат ресурс да се борят на два фронта. Срещу Китай и Русия. За Близкия Изток да не говорим. Украинският казус янките го прехвърлят изцяло на европейците с куратор Лондон. Американците фокусират своите ресурси и усилия в АТР, срещу Китай. През това лято се говореше много в руските медии за настъпление на ВС на РФ.

Бе даден и времеви прозорец за атаката, който в момента се затваря. Това говори, че Москва няма сили и ресурси в този момент за настъпление. Няма възможности за превземане на Одеса, Николаев, Киев и други. Поне такива бяха руските амбиции до този момент. Путин говореше, че „Одеса е руски град“ и всички русофили бяха във възторг.

Но както е казал Николай Хайтов “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш.”

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News