Ахмед Доган организира среща с депутатите, които гласуваха против кабинета на ГЕРБ

Ахмед Доган организира среща с депутатите, които гласуваха против кабинета на ГЕРБ

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган събира в събота в базата си на “Росенец” 17-те депутати, които спазиха разпореждането му да гласуват “против” кабинета “Желязков”, пише Епицентър.Бг

На срещата не са поканени нито действащият председател Делян Пеевски, нито неговите заместници, нито който и да е от 30-те народни избраници на Движението, които не спазиха повелята на Доган да гласуват против кабинета на ГЕРБ-СДС.

Преди два дни 17-те написаха Отворено писмо, в което изразяват подкрепата си за него и споделят, че “в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения”.  

Писмото завършва с  призива.

“Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС”.

Подписалите 17 депутати са: 

Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов, Ешереф Ешереф, Левент Мемиш. Мехмед Салим, Тимур ХалиловФатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков, Юсеин Вейселов, Ердуан Мехмед, Рамадан Аталай.

Всички те са поканени от д-р Доган на разговор, на който ще присъстват още бившите депутати Рушен Риза, Кадир Кадир и други приближени на почетния председател активисти на ДПС.

„С д-р Ахмед Доган сме в ежедневна комуникация. Той се намира в страхотна форма и следи политическите процеси в България, Европа и света. Доган има много ясна представа в каква политическа криза в момента е демокрацията в страната”, съобщи днес пред БНТ Валентин Тончев, депутат и член на ЦОБ на партията и един от подписалите писмото до Ахмед Доган. Той разкри, че “д-р Доган разполага с критично мислене и визия за развитието на България и може да ни бъде полезен в този критичен момент”

“Затова го призовахме да вземе отношение за случващото се, както в нашата партия, така и в България. И ще видите, че той скоро ще вземе отношение“, изтъкна още Тончев.

На срещата не са поканени нито действащият председател Делян Пеевски, нито неговите заместници, нито който и да е от 30-те народни избраници на Движението, които не спазиха повелята на Доган да гласуват против кабинета на ГЕРБ-СДС.

Естествено срещата е закрита за медии, въпреки, че на терен вече има няколко телевизионни екипа.

Очаква се Доган да се снима с гостите си, за да покаже на кого има доверие и да излезе с писмено послание за случващото се в партията.  За такова нещо намекнаха в интервютата си вчера и днес и Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров.

 

Източник: Епицентър.Бг

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News

One thought on “Ахмед Доган организира среща с депутатите, които гласуваха против кабинета на ГЕРБ

Comments are closed.