Енергиен експерт със смазващ коментар: “Да го духат миньорите”, си казаха шарлатаните на Радев и изпратиха Териториалните планове

Енергиен експерт със смазващ коментар: “Да го духат миньорите”, си казаха шарлатаните на Радев и изпратиха Териториалните планове

„“Да го духат миньорите”, си казаха шарлатаните на Радев и изпратиха Териториалните планове за справедлив преход за въглищните райони Стара Загора, Кюстендил и Перник в Брюксел, с ясната представа, че българската енергетика се лишава от единствения собствен енергиен ресурс на въглищната енергетика.

Но Енергетиците – миньори не са зърнари и Сглобката не успяват да ги обладаят, нито чрез едрия аналог на латифундистите Дечко Колев, собственика на Железник и Енергоремонт Гълъбово, който не се наяде, нито чрез другия зърнат ски аналог от ядреното лоби Богомил Манчев, който изпълзя по време на служебния кабинет от нафталина с Визия за електроенергетиката, която стана Стратегия, естествено вече поамериканчен, по гладен и по гаден.
Делят, противопоставят, настройват и искат да владеят.
Колевци, Манчевци са им козовете да обладаят и енергетиците, но са им слаби козовете, очертава се този път “да го духа” Духача.
Пиша това, защото познавам тези хора, имам много колеги и приятели там, където започнах трудовата си биография в ЕПК “Марица изток” и община Раднево от 1978 до 1986 и зная, че трудно ще ги изшарлатанят.
Да ги подкрепим, не само защото те губят поминъка, а защото ние всички губим енергийната независимост, лишавайки се от единствения национален енергиен ресурс – въглищата.
А кашлящите за чист въздух Ви лъжат, че е от въглищните централи, от друго е, вижте им жълтите зъби и пръсти, вижте им запушените стаи.
1.2 млд. е достатъчен ресурс за нови технологии в сектора по утилизиране на парниковите газове и съхранение на СО2 в подходящи геоложки формации.
Накратко: Аз съм Марица изток.“
Това написа във Фейсбук енергиен експерт Пламен Плавов.
 

Още новини четете в категория Новини