Един от най-големите донори на Демократическата партия призова Байдън да се оттегли

Един от най-големите донори на Демократическата партия призова Байдън да се оттегли

Един от най-големите дарители на Демократическата партия, съоснователят на Netflix Рийд Хейстингс, призова президента на САЩ Джо Байдън да се оттегли от президентската надпревара.

„Байдън трябва да се оттегли, за да позволи на един енергичен демократичен лидер да победи Тръмп и да ни запази в безопасност и просперитет“, каза той пред The ​​New York Times .

Според доклада Хейстингс е сред първите дарители, които публично говорят за Байдън, въпреки че много от тях са казали насаме, че Байдън трябва да спре кампанията си.

Bloomberg  съобщи по-рано, че десетки депутати от Демократическата партия са готови да подпишат писмо, изискващо Байдън да се оттегли от президентската надпревара. Те се опасяват, че продължаващата кандидатура на 81-годишния действащ президент ще доведе до републикански удар във Вашингтон и неконтролирано президентство на Доналд Тръмп, пише информационната агенция.

Първите телевизионни дебати пред настоящи и бивши президенти се проведоха в Атланта в четвъртък. На Байдън и Тръмп беше забранено да имат изказвания по време на дебатите. Според експресна анкета на CNN две трети от зрителите казват, че Тръмп е спечелил дебата.

Преди това The Wall Street Journal съобщи, че сред демократите в Конгреса на САЩ е избухнала паника заради неуспешното според тях представяне на Байдън на дебатите. Някои депутати се надяват да намерят нов кандидат за предстоящите избори.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече е осигурил достатъчно гласове на делегати, за да бъде номиниран за кандидат-президент на Републиканската партия. Байдън, който се кандидатира за преизбиране, си осигури достатъчно гласове на демократите. Кандидатурите им ще бъдат официално одобрени от техните партии по-късно това лято.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News