Депутати искат оставката на Тагарев

Депутати искат оставката на Тагарев

Народното събрание не може да бъде пришпорвано, а при гласуването на проекта за инвестиционен разход за купуване на бронетранспортьори „Страйкър“ депутатите трябва да получат отговор на вече зададени въпроси.

Така депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски коментира призива на министъра на отбраната Тодор Тагарев парламентът да одобри проекта преди местните избори:

„Има си процеси, които трябва да бъдат спазени в Народното събрание, така че е хубаво този процес да си извърви пътя и да не се пришпорва, защото наистина ангажиментът на народните представители е да се преоборудва Българската армия, но това да не е в разрез и с Бюджета, който предстои да бъде гласуван, а и да бъдат адресирани всички въпроси, които бяха поставени в Комисия по отбрана. Някои от тях са изключително резонни“.

Георги Свиленски от БСП обяви, че купуването на бронетранспортьори не е спешно и поиска оставката на министър Тагарев.

Свиленски призова ГЕРБ-СДС и ДПС да подкрепят при гласуване на вота на недоверие в петък:

„Нито е спешно, нито е належащо, нито е важно. Имат пълното основание в петък и Борисов, и Пеевски, и партиите, които представляват, да влязат в пленарна зала в петък и да гласуват оставката на правителството, включително и на Тагарев. Не защитава държавни интереси, защитава чужди интереси, които противоречат на здравия разум в България“.