Депутат заплете интрига!

Депутат заплете интрига!

Две нови интриги в сглобката заплете за минути депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Той обяви, че Денков може да не е образователен министър и отрече да има планирано посещение на премиера в САЩ, като уличи Борисов в създаване на фалшива новина.

Нямаме уговорка акад. Денков да стане министър на образованието. Буквалното приемане за ротация е Габриел – премиер, акад. Денков – вицепремиер с портфейла ѝ. Редно е той да стане външен министър. Идеята е МС да запази максимално своя състав, коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ депутатът от ПП–ДБ Настимир Ананиев. И заяви: „Габриел и Денков ще дадат своите оценки за министрите с приоритет, така че – от тях зависи. След това и ние можем да предложим смяна на министри”.

„Не е договорено с чий мандат ще бъде кабинетът след ротацията. Не виждам драма пак да е с наш мандат, за мен е технически нюанс, който трябва да бъде изговорен. По-важен е съставът на МС“, смята Ананиев.

Според него критика към вътрешния министър е непоставянето на камера за скоростта на Момина чешма. „Сигурен съм какво забелязват хората – първият хеликоптер, вдигането на минималната заплата, както и дефицита от 2,2%. Също така и това, че от 1 февруари децата под 14 години пътуват безплатно, както и висшето образование държавна поръчка – също безплатно. Имам критики към министри, но това не означава, че ще бъдат сменени. Коректно е да се чуе оценката на премиера и вицепремиера, тогава и ПП–ДБ ще даде своята. Няма лошо да се смени министър, но да има причина. Може би ние ще предложим нов здравен“, коментира Ананиев.

Той отрече да има планирано посещение на премиера в САЩ, като уличи Борисов в създаване на фалшива новина.

Източник: standartnews.com

Още новини четете в категория Новини