Четвърти ден продължават блокадите на енергетиците

Четвърти ден продължават блокадите на енергетиците

Вече четвърти ден са затворени възлови точки на движение в Стара Загора.

Протестиращите миньори и енергетиците блокираха в петък сутринта блокираха преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас.

Вчера те не приеха поканата на премиера Николай Денков и настояха за извънредно заседание на Министерския съвет, като в него да има една точка, а именно изтегляне на внесените териториални планове. Протестиращите поискаха оставката на енергийния министър Румен Радев. „Срокът за внасяне е спазен в ЕК, сега искаме да бъдат коригирани и да бъдат нанесени нашите искания“, казаха пред БТА от местния синдикат на КНСБ в ТЕЦ 2.

Премиерът Николай Денков да заповяда на протеста и даде предложенията си. Това каза пък президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов на протеста на миньорите и енергетиците на автомагистрала „Тракия“.  „Така искат колегите и аз също мисля, че така е по-добре“, коментира той. 

Имаме нужда от съгласие как да се развие енергетиката, основано на реални факти, не на политически измислици, заяви вчера премиерът Николай Денков.

Източник: БТА

Още новини четете в категория Новини