Борисов с първи коментар за Хекимян

Борисов с първи коментар за Хекимян

Преди няколко дни ви казах, че имаме кандидат, който е нестандартен, отворен, познаващ политическата система.

Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с издигнатия от партията кандидат за градоначалник на столицата Антон Хекимян.

„ПП регистрираха ли се, Терзиев регистрира ли се? Те днес ще се регистрират, а вие ме питахте само мен“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Борисов не пожела да отговори кога е решил Хекимян да е неговият избор. „Шансовете на Хекимян са огромни, той има много мощен екип зад себе си“, подчерта политикът.

Борисов бе помолен да коментира изказването на Корнелия Нинова, че Хекимян е бил „личната къртица“ на ГЕРБ в bTV:

„Искате ли да не коментираме Нинова какво казва. 20 пъти съм я побеждавал на избори сигурно. От партия, която се бореше да управлява, тя я доведе до 5-о, 6-о, 7-о място. Не искам да я коментирам. Няма да коментирам хора, които си доведоха партията до това положение“, каза Борисов.

Той коментира дали bTV пристрастно е отразявала изявите на ГЕРБ:

„Ако някой е работил толкова срещу ГЕРБ, колкото тези телевизии… Да ви напомням ли кой беше водещият по време на протестите на Божков? Кой беше водещият? Хайде сега, стига!“, каза той.

„Мисля, че софиянци и този път имат възможност да избират между един много ведър, чист, умен и интелигентен човек, който ще поеме отговорност, ако бъде избран и останалите. Срастването на ДС, властта и парите за мен е много опасно. Софиянци ще могат да изберат между двете неща“, заяви Борисов.

„Мисля, че Хекимян може да победи и на първи тур още. Все пак в синя София е битката“, завърши той.