Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи смяна на националния празник

Решението на комисията по отбрана е факт: България да изпрати на Украйна "неизправни" ракети

Първата отстъпка от плануваните промени в конституцията вече е факт – ГЕРБ се отказват от промяната на националния празник.

Това стана ясно от изявление в парламентарните кулоари на лидера на партията Бойко Борисов. „Казах за 3 март. Няма да го подкрепим. Не затова, че не сме за 24 май, а не трябва да се бият празниците. И 3 март, и 24 май, Съединението – изключително светли празници, за да стават място за спор, раздор или политика“, каза той.

В началото на месеца Борисов подсказа, че може да даде назад като дори не изключи възможността да се вслуша в референдум по темата. „Да оставим националния празник на историците, ако трябва и допитване до народа да направим, но да затворим тази тема днес, тя не е най-важна“, каза той тогава.

До края на сесията, преди депутаската ваканция, приоритет остават промените в конституцията, както и законите по плана за възстановяване. Това са важните неща, отсече Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ са проверили миналото на Любомир Минчев, шефът на „Телелинк“, който попадна на предно място в листата им за общински съветници в София, Борисов бе лаконичен: „Той е много успешен бизнесмен. По-успешен от Терзиев“.

Източник: glasove.com