Блокадите на енергетиците продължават. Протестите могат да се превърнат в общонационална стачка

Министри отиват на крака да молят енергетиците да спрат протестите

Блокадите на енергетиците продължават и днес. Припомняме, че вчера се проведоха седемчасови преговори между премиера Николай Денков, депутати и протестиращите енергетици.

На срещата не бяха допуснати журналисти и тя не бе излъчвана онлайн, което не даде възможност на протестиращите, които бяха на барикадите да разберат какво се обсъжда и какво се приема.

В хода на преговорите се стигна до текст на споразумение,  което публикувахме, за да може да достигне и до протестиращите на барикадите, но се оказа, че миньорите не са доволни от тези текстове. Стигна се до поредна почивка, през която една част протестиращите коментираха, че имат съмнения от бързането на управляващите.

В крайна сметка една част от представителите на протестиращите подписаха текста на споразумението, а други не го подписаха, а депутатите заявиха, че днес на извънредно заседание от 12:00 ч. Народното събрание ще гласува решение за приемане на споразумението.

Към този момент протестиращите енергетици продължават блокадите, а протестите може да се превърнат в общонационална стачка.