Арестуваха шофьора, убил Ферарио Спасов, карал е със 150 км/ч

Арестуваха шофьора, убил Ферарио Спасов, карал е със 150 км/ч

24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, съобщава „Янтра днес“. Шофьорът е с 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост – около 150 км/ч.

Сигналът за катастрофата е получен в събота в 16.40 ч., уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София – Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си Дунав Лом към Ловеч. Зад него карал 24-годишният Нончо, който ударил мощната си кола в голфа на Ферарио. Треньорът е издъхнал на място.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28 г. били откарани в спешна помощ с леки наранявания. Той е тестван за алкохол и наркотици – пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.

Вчера беше черен ден за българския спорт – при катастрофа на пътя Ловеч-Плевен загинаха и президентът и основен треньор на волейболния клуб Олимпиец Плевен Стефка Великова и двама състезатели от тима – Калоян Минков и Симеон Симеонов.

На 13 ноември в Община Плевен знамената пред сградата на общината ще бъдат свалени наполовина, а от Българската федерация по волейбол обявиха тридневен траур заради трагедията.