Ако някой иска да дразни Русия, ще боли най-много, ако се направи през България

Ако някой иска да дразни Русия, ще боли най-много, ако се направи през България

ОТ УПОР публикува без редакторска намеса позицията на Станислав Бачев:

Няма случайности, нито непланирани изказвания. Официалното заявление на НАТО чрез неговия шеф от София не е импровизация. Изборът да бъде направено точно през България е закономерен и обмислен. Изявлението и цялата среща на НАТО е събитие, което официализира процесите, които се разгръщаха през последната половин година в България, но и на Балканите. Дислоцирането на войски, формирането на многонационалната дивизия, прехвърлянето на военна техника – това са процеси, които вече се случиха и продължават да се случват, но и ще продължават.
 
България е центъра и най-важната точка на Балканите – както логистично, военно, но така и духовно, въпреки своята настояща слабост. Ако някой иска да дразни Русия – ще боли най-много, ако се направи през България. Както и за самите българи.
Случващото се е най-точното доказателство за разпада на украинския фронт. След него идва вектора от Балтика до Румъния и България.
 
За всички тези детайли и общи положения аз лично говоря и предупреждавам публично от месеци насам, а има и други, които залагат авторитет и жертват много, за да получават публичност опасностите. Независимо как ще бъде формулирано като терминология – вдигане на залозите или червени линии, винаги се стига до едни и същи заключения.
 
За мен това е част от процеса по вдигане на залози. Но трябва да се повтори и знае – следващата стъпка в залога сме ние.
Във вътрешен план – в настоящия момент изборите са напълно лишен от смисъл театър. Лишени от положителен смисъл са както текущите национални, така и европейските избори. И гласуването за тези стари и нови политически субекти е съучастничество. А тези, които декларират, че отиват да спасяват България в Европарламента или съзнателно пропускат, или са наивници, но докато стъпят в т.нар. европарламент редица процеси вече ще са се задълбочили необратимо и въпреки тях.

Толкова отвратително ниско ниво на кандидатите е обида за всеки мислещ българин. Това е антиелит, одобрен и поставен.

Като допълнение.
 
Позицията на Президента е правилна и точно формулирана. Въпреки лошия опит на миналото, в настоящето президентската институция е единствената, която има отворена врата за диалог с държавите извън блока на НАТО. Има отворена врата както към Русия, така и към Иран и Китай. Това е лично мое придобито впечатление. Вече са важни личностите, които говорят с другите държави и как са приети от тях. Върху тях ще се гради истински елит в бъдеще време.
 
Затова вече идва времето, в което ще се преброяваме и всеки трябва да определи къде стои. Защото в основата стои бъдещето на България.
 

Написаното трябва да бъде осмислено правилно. Включително от чуждестранните приятели.

Станислав Бачев, Фейсбук

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News