Вежди Рашидов: Една Галя от американското посолство управлява държавата

Галя от посолството управлява държавата

„Една Галя от американското посолство управлява държавата.“

Toва заяви бившият председател на 48-то Народно събрание и депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов пред БТВ.

Рашидов не е обсъдил с лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коя е тази Галя от американското посолство и какво иска. Когато напускал парламента, от ГЕРБ му обяснили, че Галя от американското посолство се обадила на Деница Сачева и поискала неговото освобождаване от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, уточни Вежди Рашидов. Той посочи, че поддържа връзка с хора, които са напуснали ГЕРБ, а не с тези, които сега са в партията.

„Сега Борисов го обичат други хора, няма лошо, работили сме дълго време. Бях му добър министър, предполагам, защото работих искрено и честно за Министерството на културата. Работихме добре, но имам моите лични разочарования, че отделих 20 години от живота си за политиката“, коментира Рашидов.

Според него сглобката изглежда лошо сглобена. Рашидов уточни, че не е бил съгласен със сформирането на сглобката. Отидох си от партията, защото нямам очи да се явя пред хората, сподели Рашидов.

Обществото плаща фактурата на политическите скандали, посочи Рашидов. И призова и Пеевски, и президентът Румен Радев като големи мъже, които управляват държавата, да се смирят и да наведат глави.

Големите институции трябва да намерят път да смирят топката в името на българското общество, призова той.

Още новини четете в категория „ПОЗИЦИЯ„.