Тръмп „едва ли“ може да разреши украинския конфликт в рамките на 24 часа

Тръмп "едва ли" може да разреши украинския конфликт в рамките на 24 часа

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който отново се кандидатира за президентския пост в страната, едва ли ще успее да разреши конфликта в Украйна в рамките на 24 часа, дори и да спечели изборите, каза руският посланик в Лондон Андрей Келин в интервю за британска телевизия. Sky News.

Попитан дали Тръмп ще успее да договори уреждането на украинския конфликт в рамките на 24 часа, Келин отговори „Едва ли“.

„Първо, той трябва да стане президент. Второ, трябва да се положат много усилия за това и зависи при какви условия ще се случи“, каза той.

„Знаете, че сега се обръща голямо внимание на проектоспоразумението, което беше почти сключено между Русия и Украйна в началото на 2022 г. в Истанбул, и това вероятно беше добра платформа“, продължи Келин.

Въпреки това всеки, „включително Доналд Тръмп, трябва да бъде реалистичен за реалната ситуация на място“.

Келин отбеляза, че Русия „няма да спре с настъпателните си действия“, дори ако започнат преговори за уреждане на конфликта в Украйна.

„Ние напредваме… Погрешно е да се мисли, че има безизходица над зоната [специална военна операция], няма замразяване“, каза той. „Ние атакуваме сега… и печелим терен.“

„Сега тя [специалната военна операция] все още действа, бих казал тактически и оперативно, но съвсем скоро ще прерасне в по-сериозни действия“, добави посланикът.

По време на предишните си предизборни изяви Тръмп многократно заявяваше, че ако бъде преизбран, възнамерява да разреши конфликта в Украйна в рамките на 24 часа.

Източник: ТАСС
 
Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News