Терористите в Дагестан са използвали чуждестранно оръжие (ВИДЕО)

Терористите в Дагестан са използвали чуждестранно оръжие (ВИДЕО)

Терористите, които нападнаха две църкви и синагога в Дербент и Махачкала в Дагестан, са използвали и чуждестранни оръжия, съобщиха правоохранителните органи.

Видео, публикувано в социалните мрежи, показва, че нападателите са въоръжени с пушка AR-15 с оптически мерник и вероятно карабина 7,62×39 мм „MA-136-SU“.

Терористите са нахлули и в православна църква в Дербент и са убили местен свещеник, като са му прерязали гърлото. Синагогата в града, която също е била подложена на атака, е била запалена. Снимки и видеоклипове на горящата сграда се появиха в социалните мрежи.

Интензивни боеве са избухнали близо до църквата в Махачкала. 19 души са се заключили в църквата и не са пуснали терористите да влязат вътре. Хората са изведени от полицаи и не са пострадали, предаде ТАСС.

Моментът на нападението срещу полицейските служители в Дербент е заснет на видео, публикувано в социалната мрежа X/Twitter.

Ръководителят на руската Чеченска република Рамзан Кадиров осъди атаките, като ги нарече „злодейска провокация“, целяща да всее раздор между религиите.

В отговор на атаките в Дагестан е започнала антитерористична операция, съобщи Руският национален антитерористичен комитет.

 

Източник: obektivno.bg

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News