Станислав Балабанов: Делян Пеевски е негласният премиер на България

Станислав Балабанов: Забраниха на Делян Добрев да идва в парламента и да участва в днешното гласуване (ВИДЕО)

Вотът на недоверие е знак към всички българи, които гледат какво се случва и са отвратени, затова ще го подкрепим. Той е по конкретен ресор. Колкото повече такива има, по-добре, за да разберат хората каква е истината вътре в политиката. Това каза за „Офанзива с Любо Огнянов“ кандидатът за кмет на Пловдив от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов. 

„Най-оздравително ще бъде кабинетът да падне възможно по-скоро. Делян Пеевски е негласният министър-председател на България. Направиха го съпредседател на ПГ на ДПС, защото зададохме въпроса какво прави той на Председателски съвет. Ние сме коренно различни от „Възраждане“ и БСП – прозападно ориентирани сме. Трите формации сега сме под формата на опозиция, защото така е отредила съдбата“, посочи той. 

Балабанов обясни мотивите си да се кандидатира за кмет. „Аз съм пловдивчанин, там съм израснал и съм наблюдавал през годините крадливия начин на управление. Нищо не беше направено. Във втория по големина град общината е пред фалит.  Искаме да се опитаме да разцепим модела на зависимост в общинския съвет“, обясни той.

По думите му ИТН е един отбор с ценностна система, който залага на истината, морала и достойнството. „Предлагаме провеждането на местни референдуми по най-важните въпроси, които касаят Пловдив. Крайно време е да сменим досегашния модел. Паметникът на Альоша  може да бъде сменен с такъв на Хан Аспарух. Монументите показват историята, не трябва да се използват за разединение на обществото. Ако има различни нагласи, да се проведе референдум. Обществени поръчки се раздават на определени фирми, разкопават се пътища. Ще искаме пълна ревизия на всичко, което е свършено в Пловдив досега“, категоричен е той.