СЛУХОВЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА! Калоян Методиев и отцепници от „Величие“ подкрепят кабинет на ГЕРБ

СЛУХОВЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА! Калоян Методиев и отцепници от „Величие“ подкрепят кабинет на ГЕРБ

Според слухове от кулоарите на парламента, които „Труд” дочу от два независими един от друг източника, подкрепа за кабинет с първия мандат може да дойде от неочаквано място.

А именно – изгоненият от парламентарната група на БСП Калоян Методиев, близък до бившия председател на столетницата Корнелия Нинова, заедно с депутати от новата партия „Величие“ могат да основат нова парламентарна група, която да каже „да“ за кабинет на ГЕРБ с първия проучвателен мандат. 

Само и единствено с него може да има кабинет, постави условие след консултациите при президента Радев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Говори се, че 10 от народните представители от „Величие“ ще се отцепят, като верни на Ивелин Михайлов, който е идеолог и създател на политическата сила, ще останат единствено Николай Марков и още двама негови колеги. 

Засега това остава единствено в сферата на спекулациите. Самият Михайлов обаче преди дни заяви, че очаква от партията му да има отцепници. „5-6 човека“ – толкова каза той в събота, че може да бъдат изключени от групата, поради това, че са гласували в подкрепа на ГЕРБ при приемането на правилника за работа на 50-ото Народно събрание.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News