След драмите с националния отбор на България: вижте какво решение взеха за Колежа

ПОРЕДЕН АБСУРД ОТ БФС: Националите играят без публика в Пловдив заради страх от протест

Ботев Пловдив ще може да ползва пълния капацитет на стадион “Христо Ботев” в предстоящите домакински мачове с Пирин в събота и с Хебър на десети декември.

Представители на община Пловдив са направили оглед на съоръжението, след което изпълнителят на строителството ДЗЗД Колежа в лицето на Илиян Филипов е входирал становище, че всички строителни дейности са изцяло съобразени с домакинските мачове и са взети мерки за обезопасяване, с което се гарантира сигурността на феновете на южната и северната трибуни.

Документът ще бъде подписан от кмета на града Костадин Димитров и така Ботев ще може да пусне билети за всички трибуни.

“Колежа ще посрещне с осветление 2024 година, което отговаря напълно на изискванията на УЕФА за четвърта категория, а това ще позволи на него да се играят официални международни мачове”, разясни Филипов.

Припомняме, че именно заради извършване на ремонтни дейности националният отбор на България не бе допуснат да проведе домакинската евроквалификация срещу Унгария пред празни трибуни на „Колежа“, тъй като строителят и община Пловдив заявиха, че не могат да гарантират сигурността на участниците. Сега съоръжението е обезопасено и на могат да се провеждат официални срещи.