СКАНДАЛ! БФС заплашва строителя на “Колежа“ с лицензите на Ботев и Локо Пд заради България – Унгария

ПОРЕДЕН АБСУРД ОТ БФС: Националите играят без публика в Пловдив заради страх от протест
Сагата с европейската квалификация България – Унгария става все по-нелицеприятна

Илиян Филипов, който е собственик фирмата, която строи „Колежа“, съобщи, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов. Повод за това е, че Филипов не е гарантирал, че стадион „Христо Ботев“ е безопасен за провеждане на футболната среща между България и Унгария на 16 ноември.

„Уважаеми привърженици на футбола,

Днес с мен се свърза зам.- изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов, който ме заплаши, че трябва да осигуря всички необходими условия около стадион „Христо Ботев“ за да може да се състои мачът на националния отбор с Унгария. Категоричният ми отговор към него беше, че единствено и само община Пловдив, като собственик на стадион „Христо Ботев“, може да ми възложи подобна дейност.

Наглостта на този човек стигна до там, че ме заплаши, че ако мачът не се играе в Пловдив, БФС ще отнеме лицензите на Ботев и Локомотив за стадионите.

Искам категорично да заявя, че няма да се поддам на подобни заплахи и искам това да стане достояние на футболната общественост, за да се види какви методи се ползват в БФС.

С уважение, Илиян Филипов, управител на ДЗЗД Колежа“, написа Филипов на страницата на фирмата във Фейсбук.