РАЗКРИТИЕ! ГЕРБ и ДПС ще направят стабилно правителство

РАЗКРИТИЕ! ГЕРБ и ДПС ще направят стабилно правителство

Изборите ни показаха силното оттегляне на гражданите. Политиците не успяха да предложат алтернатива, в която да се налеят тези гласове.

Това заяви Антон Кутев, бивш говорител на служебното правителство на Гълъб Донев, в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Според него няма по-голяма политическа несъстоятелност от експертно правителство.

„Тези, които са били министри на земеделието, например, нищо не разбират ли? Правителството се занимава с политика. Може да не е партийно, но не е експертно правителство“, каза още той.

По думите му ГЕРБ и ДПС ще избягат от коалицията с така нареченият експертен кабинет.

Борисов и Пеевски изиграха сложен танц. Развалиха предишното управление. С идеята, че ако отидат на избори могат да постигнат повече, имаха възможност да елиминират ПП. Сега имат 115 депутата, повече отколкото имаха в предишния парламент. Не знам техния дял да се намаляват гласовете на „Възраждане“ и да се повия нов политически субект. Всичките им планове се изпълняват. Няма логика да се провалят и да не се състави правителство. Те ще намерят начин да направят правителство и то ще бъде стабилно, смята Антон Кутев.

Той изрази надежда, че БСП няма да участва в евентуален кабинет.

„В БСП има хора които са изкушени да влязат в управлението. Смятам, че БСП няма да влезе в такава формулировка, но не изключвам отделни хора да се включат“, допълни той.

Според него Корнелия Нинова няма да се върне на лидерския пост.

„Президентът няма лошо отношение към БСП. Той се стремеше да има подкрепата на БСП. Стопляне на отношенията е възможно. Президентът не се стреми да има влияние върху БСП, а върху лявото. Това влияние може да се окаже по-силно от това на БСП“.

„Не очаквам в близките една – две години да има президентска партия“, категоричен бе Кутев.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News