ПП „Възраждане“: Не сме убедени, че Ваня Григорова е правилният избор за кмет на София

ПП „Възраждане“: Не сме убедени, че Ваня Григорова е правилният избор за кмет на София

На нарочна пресконференция дадена от ПП „Възраждане“ в пресклуба на БТА в София, лидерът на партията Костадин Костадинов влезе в обяснителен режим след местните избори и призна за слабите резултати на партията си, които включват избирането само на един общински кмет.

Костадинов повтори опорките си за преосноваване на държавата и изграждане на нов политически елит. Той посочи всякакъв род виновници за слабите резултати на партията му, но не каза лично той като лидер и цялото ръководство на партията каква политическа отговорност ще поемат за слабия резултат на партията.

Костадинов заяви, че ще внесат отново вот на недоверие към правителството в парламента, който вече бил подписан.

Деян Николов, който бе кандидат за кмет на София отчете, че партията му имала 11 пъти по-висок ръст спрямо предходните местни избори, тъй като имали принципи. Той заяви, че се отказва от депутатското си място и става общински съветник в Столичния общински съвет.

На журналистически въпрос как ще коментира обвиненията за взаимодействия с ППДБ, които бяха отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Костадинов отговори с обвинения за слабата кандидатура на ГЕРБ в София и загубата на изборите във Варна, след което отправи куп хвалби по адрес на Борисов. След това отново го обвини, че е получил нареждания от Американското посолство да подкрепи Терзиев.

Журналист от БНР зададе директен въпрос към Костадин Костадинов, защо ПП „Възраждане“ не е подкрепила кандидатурата на Ваня Григорова, но той вместо да отговори започна да разказва за мръсната кампания, която през годините се е провеждала срещу него и прехвърли въпроса към Деян Николов. Той пък от своя страна започна да се оправдава, че не е феодал, за да нарежда на хората как да гласуват и кой да подкрепят.

Той заяви още, че не са дали явна подкрепа за Ваня Григорова, тъй като тя е била издигната от БСП, които са били в коалиционно управление с ППДБ. Освен това Николов заяви, че не са били на 100% убедени, че Ваня Григорова е правилният избор за кмет на София.

Костадинов допълни, че Григорова е имала медиен комфорт и изключително разточителна предизборна кампания, за която не се знае откъде идват парите. Костадинов изрази и предположения, че чрез Ваня Григорова се цели създаването на нов политически проект. Той продължи с дежурните обяснения колко принципна, гонена и малтретирана е партия „Възраждане“ и как се целяло унищожаването на партията и допълни, че не бил чул нито една критика срещу Ваня Григорова от американските медии.

Той продължи, че не бил видял Ваня Григорова да защитава Паметника на съветската армия, където били бити хора.

Костадинов заяви, че приветства влизането на Деян Николов като общински съветник в СОС, тъй като трябвало да се изгради силен тим в общинския съвет, но на въпрос защо подхода за Варна не е същия, той отговори, че Коста Стоянов остава народен представител, тъй като във Варна вече имали силен и опитен тим в общинския съвет.