Полковник Николай Марков разкри голяма тайна за „Величие“ (ВИДЕО)

Полковник Николай Марков разкри голяма тайна за "Величие" (ВИДЕО)

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент – „Величие“? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат.

Това коментира в студиото на „Говори сега“ председателят на партия „Величие“ Николай Марков. Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза той и добави: „Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици докато не ни се изясни какво съдържа това.

Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство.

„От „Величие“ са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление: „Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна.

Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция“, подчерта Марков. За Полковник Николай Марков.

Николай Марков е експерт по сигурност с опит в противодействието на тероризма и националната сигурност. Той има блестяща военна кариера, достигайки звание подполковник. Марков е автор и преподавател по теми, свързани със сигурността. Има опит в борбата с организираната престъпност и ръководенето на екипи за превенция на кризи. Владее английски и руски език.