Пеевски сигнализирал прокуратурата за 400 роботизирани проруски сайтове

Пеевски сигнализирал прокуратурата за 400 роботизирани проруски сайтове

Сигнал до и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на МВР и шефа на ДАНС е подал Делян Пеевски.  За спешно и неотложно сезиране на органите за мрежа от 400 роботизирани сайтове. Които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България.

Сигналът е свързан с оповестени данни за резултати от проучвания. На Фондация за хуманитарни и социални изследвания от проф. Димитър Вацов. Председател на УС на ФХСИ, публикувани в сайта на Фондацията. И коментирани в медиите за “Машина от сайтове-гъби” които са близо 400.  И произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии.

ДАНС, МВР и Прокуратурата трябва да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове? Която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа?

Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании. За да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията. Като с това застрашава гражданското общество и социалния мир.

Навлизането в третата година от началото на войната на Русия срещу Украйна и в навечерието на европейските избори. Е от изключителна важност за националната сигурност на България и на Европа. Да бъдат установени всякакви форми на въздействие върху българските граждани. И ефективно да се противодейства срещу всяко подобни посегателства. В името на демокрацията и защитата на гражданските права и свободи.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News