Огромен успех за красивата Яна в ски алпийските дисциплини

Огромен успех за красивата Яна в ски алпийските дисциплини

Голям успех за състезателката по ски алпийски дисциплини Яна Фриц. На световното първенство за юноши в Портес дю Солей, Франция тя завърши седма в гигантския слалом. На първенството в дисциплината Яна бе в конкуренция от 112 състезатели от над 50 държави, пише Спортен календар.

Това е първият сезон за Яна в който тя се състезава в по-голяма възрастова група – младежи (U21).

Миналата година Фриц спечели злато в слалома и сребро в гигантския слалом във възрастовата група (U18) на Световното първенство. Следващото състезание в което ще участва талантливата скиорка е два гигантски слалома във Фолгария, Италия.

Яна е с български произход – майка ѝ Ирина Адова е от град Септември, а красивата Яна прави първите си спускания със ските в зимния ни курорт Банско. За успеха на Яна се изказа и известния специалист Светослав Похлупков. Ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук: 

„Браво на Яна!

Дано първи стъпки освен на Банско да е направила и на Трещеник, когато бе време оно!Направих запитване към майка и, която е съученичка и приятелка на моя братовчедка от Пазарджик, завършили заедно немската гимназия.Няма как да помня всички…Иначе коренът и е от Септември!Препратката бе специално към мен, а аз естествено много и се зарадвах!“

УСПЕХ, ЯНА!

Още новини четете в категория Новини