Николай Дренчев: Не Пеевски, а Костадинов ме отстрани от Комисията за контрол на спецслужбите

Николай Дренчев: Не Пеевски, а Костадинов ме отстрани от Комисията за контрол на спецслужбите

„Не Пеевски, а Костадинов ме отстрани от Комисията за контрол на спецслужбите“. Каза народният представител Николай Дренчев, който беше гост в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.

Николай Дренчев посочи, че именно лидерът на доскорошната му партия е приключил процеса по отстраняването му от комисията, изключвайки го от „Възраждане“.

„Господин Костадинов показа, че има по-голяма мощ от тази на Пеевски в това да подпомогне функциите на ДПС“, категоричен беше Дренчев.

Независимият депутат обясни, че саморазправата с тримата народни представители от националистическата партия е удар върху самата формация. Която вече ще бъде на четвърто, а не на трето място в Народното събрание.

Това написа във Фейсбук Николай Дренчев, който бе изключен от ПП „Възраждане“ по необясними причини.

Припомняме какво заяви след изключването си от ПП „Възраждане“ Николай Дренчев по БНР.

„За мен нещата се развиха изключително мълниеносно. В петък сутринта, на извънредна оперативка в 8.30 часа, обявена късно вечерта. Беше поискана оставката на тримата софийски депутати. Мотивът, че не е имало някакво несъгласувано с националното ръководство гласуване в СОС. 

На моето желание да не се прибързва, да се разследва случаят, да се извикат за обяснение общинските съветници и да се чуят различните гледни точки, групата на малцинството – Деян Николов и другите двама в СОС, просто ни беше показана вратата. Очевидно е било подготвено предишната вечер и за нас все още стоят загадки, дали това са истинските причини и какво става във „Възраждане““, коментира Николай Дренчев.

„Един въпросите е как при тайно гласуване за председател на СОС се разбра кои са гласували. Колкото повече разсъждавам виждам че въпросите са повече от отговорите“, призна той.

И обясни своите аргументи: „Всъщност, това което ме накара предварително да застана на позиция, различна от тази на Костадин Костадинов беше, че Деян Николов обяви изключването на четиримата буквално минути, след като бе избран Председателя на СОС. По принцип процедурата, съгласно устава на „Възраждане“, въобще не е такава. Всеки човек може да бъде изключен след решение на Организационния съвет, а той се събира на 3 месеца. Може извънредно в рамките на една седмица, ако предварително е обявено това. Няма как да излезе прекият ти ръководител в рамките на няколко минути и да каже: Аз ги изключвам тези четиримата. Това е нелепо и когато се противопоставих, мисля, че това е детонаторът, който отключи следващите събития.“

 

Още новини четете в категория Свят