Младежи в БСП поискаха оставката на Корнелия Нинова

Младежи в БСП поискаха оставката на Корнелия Нинова

Младежкото обединение в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова. Младежите уточниха, че са приели решение, според което резултатът на БСП е катастрофален. Те искат незабавна оставка на Нинова като председател на партията. 

„Резултатът на предишните избори беше катастрофален. Това не може да продължава по този начин“, категоричен бе председателят на МО на БСП Габриел Вълков.

„От 2017 до днес тя загуби 800 000 гласа подкрепа за БСП. БСП е на ръба на оцеляването. Партията е на около 6,9% и на 140 хил. гласа. От 950 хил да стигнем до 140 хил. според нас това е дъно и някой трябва да поеме отговорност. Отговорността се поема от председателя“, заяви той.

Той подчерта, че председатели на други партии вече са подали оставка, визирайки тази на Христо Иванов като председател на „Демократична България“, и поиска Нинова също да подаде като лидер на БСП. „Искаме незабавно свикване на Националния съвет на БСП, който да свика конгрес, който да гласува нейната оставка, да се избере временен председател и след това да се избере нов такъв на БСП“, предложи председателят на Националния съвет на Младежко БСП.

Той призова всички структури на БСП да застанат рамо до рамо с тях.

Председателят на Младежко БСП-София Евгени Филипов смята, че дори като опозиция не могат да убедят гражданите, че БСП е лявата партия, която се грижи за тях. „Ето защо вярваме, че имаме нужда от нови личности, авторитети, интелектуалци, доказани професионалисти, а досега ни се предлагаха в листите бивши председатели на младежкото СДС“, заяви Филипов.

Той призова БСП да тръгне към пътя на промяната.

 

Транспарант с думите “Промяна” и “Оставка” провисна от централата на партията на столичната улица „Позитано“ 20.

 

Младежи в БСП поискаха оставката на Корнелия Нинова

Искането идва ден след изборите 2 в 1 и резултатът на БСП, която се очаква да бъде пета политическа сила в 50-то НС – с 7,12%. Данните са на база 93,53% от избирателните протоколи за парламентарните избори и 93,35% – за евровота, които вече са обработени от ЦИК.

 

Източници: Гласове

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News