„Мелания не харесва Вашингтон“: Договорила се с Тръмп да бъде Първа дама на половин работен ден

"Мелания не харесва Вашингтон": Договорила се с Тръмп да бъде Първа дама на половин работен ден

Мелания Тръмп внезапно се превърна в една от важните теми след дебата, който Доналд Тръмп и Джо Байдън проведоха миналата седмица. Както съобщава порталът „Тя знае“, Мелания я нямаше никъде, не беше със съпруга си на дебата, който се проведе на 27 юни в Атланта.

Това беше и първият път, когато се наруши десетилетната традиция съпругите на кандидатите за президент да подкрепят съпрузите си по време на дебати, които до голяма степен могат да решат изхода от изборите.

Като цяло Мелания рядко е виждана с Доналд от началото на кампанията му за завръщане в Белия дом. Сега мнозина се чудят как ще изглежда нейната роля на първа дама, ако Доналд спечели изборите и се върне в резиденцията на президента на САЩ през януари 2025 г.

Инсайдери от кампанията на Доналд Тръмп заявяват, че американците не трябва да очакват да виждат Мелания често в Белия дом и Вашингтон. Тя е преговаряла с Доналд и е съгласувала всички подробности още преди той да започне третата си кампания за президент на САЩ.

„Мелания се разбра със съпруга си, че ако той спечели изборите, тя няма да трябва да бъде първата дама на Америка 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Както по време на първия мандат на Доналд в Белия дом, Мелания постави сина си Барон на първо място“, каза източник, пожелал анонимност. Според него Мелания планира да бъде в Ню Йорк за част от всеки месец и потенциално всеки уикенд.

„Причината за това е, че Барън възнамерява да влезе в колеж. Той е на 18 години и напускайки семейното гнездо, иска да бъде независим. Но Мелания иска да е наоколо, ако има нужда от нея“, добавя източникът и продължава.

„Барън никога не е бил сам. За него е голям стрес да бъде първокурсник и потенциално – син на президента в град, който е предимно демократичен. Мелания иска да бъде наблизо.“

Това е вторият път за по-малко от десет дни, в който медиите в САЩ съобщават, че Мелания Тръмп ще бъде първа дама „на половин щат“ в евентуалния втори мандат на съпруга си.

„Тя мрази да е във Вашингтон“, каза Кейт Андерсън Брауър, автор на First Ladies: The Grace and Power of America’s Modern First Ladies.

Мери Джордан, един от редакторите във Washington Post, мисли по същия начин.

„Мелания гледа на ролята на първата дама като на неплатена, защо ще прави пауза в живота си за четири години. Тя видя как изглежда това отвътре и сега може да иска повече за ролята, която ще получи“.

 

Източник: Труд

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News