АКТУАЛНИ

Лавров нарече предизборната кампания в САЩ „жалка гледка“

Лавров нарече предизборната кампания в САЩ "жалка гледка"

Ходът на предизборната кампания в САЩ е жалка гледка, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Сериозно казано, разбира се, това е жалка гледка. И ако системата на така наречената американска демокрация дава такива резултати или такова протичане на предизборната кампания, всеки сам може да си направи изводите как всичко е режисирано, как е организирано, “ каза той, отговаряйки на въпрос на журналиста от VGTRK Павел Зарубин. Видеото е публикувано в телеграм канала на журналиста.

На 27 юни в Атланта (Джорджия) се проведе първият телевизионен дебат между действащия и бившия президент на САЩ – Джо Байдън и Доналд Тръмп. И на двамата кандидати беше забранено да имат изказвания по време на дебатите. Според бърза анкета на CNN, две трети от зрителите казват, че Тръмп е спечелил. Wall Street Journal съобщи по-рано, че неуспешното, както те смятат, представяне на Байдън в дебата предизвика паника сред демократите в Конгреса. Някои от тях се надяват да намерят нов кандидат за президент на Демократическата партия.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече е осигурил достатъчно гласове на делегати, за да бъде номиниран за кандидат-президент на Републиканската партия. Байдън, който се кандидатира за преизбиране, си осигури достатъчно гласове на демократите. Кандидатурите им ще бъдат официално одобрени от техните партии по-късно това лято.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News