Костадин Костадинов хвърли бомбата: Водят се преговори с ПП-ДБ

Костадин Костадинов хвърли бомбата: Водят се преговори с ПП-ДБ

След края на срещата с президента Румен Радев лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви пред медиите, че са водени разговори със „знакови хора“ от „Продължаваме промяната – Демократична България“ за правителство без ГЕРБ и ДПС.

Той не посочи с кого са били те, но изрази готовност да продължат. След това допълни, че разговорите биха продължили, след като се види какво ще се случи с първия мандат, защото по думите му имало „тежки слухове за напазарувани депутати“.

„Или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което ще изключи тока на политическата система. (…) Или „Продължаваме промяната – Демократична България“ приемат варианта да разсъждават за общ кабинет с консенсусни фигури срещу ГЕРБ и ДПС, или подаряват властта на ГЕРБ и ДПС“, тези варианти и условия за бъдещето на управлението представи Костадинов.

На коментар, че коалицията вече отказа участие в такъв управленски формат заради принципни различия с „Възраждане“, Костадинов добави, че тези различия са само по отношение на външната политика, и припомни, че партията му е подкрепяла инициативи на коалицията, свързани със съдебната реформа. Той допълни, че всички последващи различия между политическите сили могат да бъдат разрешавани посредством референдуми, но изтъкна, че преди това законът за прякото участие на гражданите във властта трябва да бъде променен.

„Няма по-нормално, по-елементарно политическо решение в тази ситуация от това, което предлагаме. Нашата ръка е протегната.“

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News