Корнелия Нинова: БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас

Корнелия Нинова: БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас

Партията е направила и оценка за деветте месеца живот на правителството

Ще има избори в софийската и бургаската организации в двумесечен срок отсега. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след пленума на партията. „В София градската организация не изпълни решение на Националния съвет. Даваме възможност на социалистите да решат какви ръководства да си изберат. Ще се гласуват 24 районни председатели и градско ръководство. Националният съвет не изключва и не наказва никого. Това е най-справедливо и демократично. Ана Янева ще ръководи работна група за изборите“, допълни тя.

Съветниците от БСП подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията.

Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече „не представляват партията“.

„БСП е направила и оценка за деветте месеца живот на правителството. „От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от правителството. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията. Правителството има две програми – официална – фалшива, с пет приоритета Шенген, еврозоната, ПВУ, намаляване на инфлация, публичност при обяествени поръчки. По нито един няма съществен напредък“, смята тя.

„А според неофициална – истинската –  препраха мафията и корупционния модел на Борисов. Имената на новите назначения на службите са съгласувани с посолство. Движат се по скрита и паралелна програма, в която има и употреба и злепоставяне на европартньори. Видя се отказ от националния интерес в съдебната система. Паралелното правосъдие е резултат от реформата. Ще изнесем и анализ по сектори и министерства какво е изпълненото“, заяви Нинова.

Нинова разкри, че на пленума е приет и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията. Подкрепяме Никола Шмид за общ кандидат на социалистите за председател на ЕК. Кристиан Вигенин от своя сподели, че единодушното вземане на решения в ЕС трябва да остане в сила, особено за изключително чувствителните въпроси.

„Ние сме против закриване на ТЕЦ, докато не бъдат изградени заместващи ядрени мощности. Развитието на ВЕЦ пък трябва да бъде ускорено. Въглищните райони може да се превърнат в икономически зони с намалени данъци. Искаме специална защита на земеделците, заради ефектите от войната. Нужно е създаване на здравен съюз в здравеопазването. Предлагаме Европейска агенция за развитие и управление на изкуствения интелект“, обобщни той. 

Източник: nova.bg

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News