Голяма група спонсори от Демократическата партия призовават Байдън да оттегли кандидатурата си

Голяма група спонсори от Демократическата партия призовават Байдън да оттегли кандидатурата си

Известна група от донори от Демократическата партия, общественици и бизнес ръководители изпратиха писмо до президента на САЩ Джо Байдън, призовавайки го да оттегли кандидатурата си за преизбиране, пише The Washington Post .

„С уважение ви призоваваме да се оттеглите от това да бъдете кандидат за преизбиране в името на нашата демокрация и бъдещето на нашата нация“, пише всекидневникът, цитирайки откъс от писмото със 168 подписани.

Авторите на писмото заявяват, че евентуален втори мандат на бившия президент, републиканеца Доналд Тръмп, крие „дълбоки рискове“ за Америка. Те вярват, че сред тях са „глобалната и вътрешна нестабилност, изоставянето на нашите съюзници, приятелският капитализъм, политическото възмездие и по-нататъшната ерозия на правата на жените и други групи“.

„В този важен момент за нашата нация е време да затвърдите своето наследство, като предадете факела – точно както направи Джордж Вашингтон“, се добавя в писмото.

Съединените щати влязоха в разгорещена дискусия относно физическата способност на Байдън да остане президент, след като Атланта беше домакин на първия по рода си телевизионен предизборен дебат между действащ и бивш президент на 27 юни, което беше катастрофално за президента демократ. CNN каза, че някои демократи са „натиснали паник бутона“ след много лошото представяне на Байдън в дебата. Телевизионният канал NBC повтори, че „демократите току-що са извършили колективно самоубийство“.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече е осигурил достатъчно гласове на делегати, за да бъде номиниран за кандидат-президент на Републиканската партия. Байдън, който се кандидатира за преизбиране, си осигури достатъчно гласове сред демократите.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News