ГОЛЯМ СКАНДАЛ! Свидетел „взриви“ делото за убийството на Митко от Цалапица

ГОЛЯМ СКАНДАЛ! Свидетел "взриви" делото за убийството на Митко от Цалапица

Продължават разпитите на свидетелите към делото срещу близнаците Борислав и Валентин, обвинени в лично укривателство в полза на основния обвиняем за убийството на Димитър Малинов Рангел Бизюрев.

Вижте показанията на приятел на Митко, както и на бабата и бащата на Рангел. Те са дадени миналата години, но сега за първи път бяха изчетени в съда.

„Митко употребяваше наркотици, рядко трева. Всеки ден употребяваше амфетамин. Един от дилърите му беше Рангел. От година не работеше, имаше кредит от 20 бона. Рангел е продавал основно амфети – по принцип той е заядлив и лесно се палеше и се имаше се за голямата работа“, твърди Георги Илиянов – приятел от дете на Митко.

„На 27 юли чух Рангел за последно, когато разбрах, че момчето е мъртво и внукът ми е замесен. Питах Рангел какво е станало, той ми отвърна: „Каквото е станало – станало, връщане назад няма. Не му звънях повече“, сподели Димитринка Бизюрева, баба на Рангел.

„Във фейсбук група видях, че пише, че е намерен трупа на Митко и Рангел е замесен. Казах му да хваща самолета и да се предава, ако е истина. Той ми отвърна, че няма да го направи. Изключи си телефона и това бе последния път когато се чухме. Рангел не споделяше с никого“, казва бащата на Рангел Иван, който работи в Германия.

Делото срещу близнаците Валентин и Борислав продължава на 10 септември. Съдът смята, че те все още могат да се укрият и да извършват друго престъпление и ги остави в ареста. Решението бе посрещнато от роднините с аплодисменти.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News