АКТУАЛНИ

ЕС отново ще въвежда санкции срещу Русия

ЕС отново ще въвежда санкции срещу Русия

Конфликтите в Украйна и Близкия изток отново ще бъдат в центъра на срещата на 27-те външни министри на ЕС в Брюксел. Високопоставен представител на ЕС каза пред репортери в Брюксел по-рано. Че външните министри ще обсъдят необходимостта от спешни доставки на военна помощ за Киев. По-специално снаряди и системи за противовъздушна отбрана.

Що се отнася до Близкия изток, дипломатът каза, че министрите ще обсъдят влошаването на ситуацията около Рафах. Външните министри ще проведат неформална размяна на мнения. С колегите си от арабската „петорка“: Египет, Йордания, Катар, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия.

На дневен ред ще бъде и ситуацията около закона за чуждите агенти в Грузия. Както каза европейският дипломат, целта на Брюксел не е да накаже Тбилиси със санкции. А да каже на правителството, че приемането на този закон противоречи на членството на страната в ЕС.

Накрая се очаква външните министри да одобрят нов режим на санкции срещу Русия, насочен към физически и юридически лица, отговорни за нарушения на човешките права в страната, според Европейския съюз. Освен това, според европейски източник, министрите в понеделник ще одобрят първия черен списък при този режим.

Източник: ТАСС

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News