ЕКСКЛУЗИВНО! МВР с информация за стрелбата в София, жертвата не е случаен човек

ЕКСКЛУЗИВНО! МВР с информация за стрелбата в София, жертвата не е случаен човек

Застреляха Паро Боксьора в софийския квартал „Модерно предградие“, пише SafeNews. Става въпрос за вражда между две фирми за бързи кредити.

Според информацията Паро Боксьора е отишъл с намeрението за саморазправа. В спора възниква сбиване, като в свадата е изваден пистолет и Паро е застрелян в слабините и гърдите. Един от  неговите служители е уцелен в крака и е откаран в Пирогов. 

Стрелбата е възпроизведена в блок 3 в „Модерно предградие“. По първоначална информация тялото на убития е открито да лежи на земята.

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев отива към мястото на инцидента.

Сигналът за инцидента е получен в 15:01 ч. и на място са изпратени 3 линейки.

По информация на Спешна помощ мъж е починал, а други двама са ранени.

„Получихме сигнала в 15:01 ч. Веднага към мястото тръгнаха три линейки. Мъж на видима възраст 45-46 години е починал на място. 22-годишен мъж е с прострелна рана в гърдите и крака – той е настанен в „Пирогов”. 30-годишен мъж е с прострелна рана в бедрото и хоспитализиран във ВМА”, обясни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя уточни, че пострадалите са получили опасни рани и ситуацията по мнението на лекарите е сериозна. 

От МВР потвърдиха за инцидента и съобщиха, че към мястото на инцидента престъплението пътува главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. 

От думите му стана ясно, че към 14:59 часа е станало сбиване, което е прераснало в престрелка. Двама души са стреляли по убития.

„На място са установени две лица, които са били в заложната къща, един загинал и двама, които са откарани в болница. Единият е във ВМА и му предстои хирургична намеса

Причината за сбиването не е изяснена. Убитият не е собственик на заложната къща. Той е дошъл и е нападнал собствениците на заложната къща.

Двама души са арестувани.

Простреляният е дошъл с още две лица. Едното е задържано, другото е във ВМА. Единият от служителите на заложната къща е в „Пирогов““, обясни той.

От думите му стана ясно още, че на мястото са открити две оръжия. Оръжието на собствениците на заложната къща е законно.

„По отношение на нападателя нямаме информация да има законно притежавано оръжие“, добави Кангалджиев.

Шефът на СДВР Любомир Николов каза още, че всички, участвали в екшъна, са стари познайници на полицията, с дълги досиета.

„Агресия е предизвикала стрелбата. няма намесени полицаи в инцидента. Няма данни за хора, които са избягали от местопроизшествието.

 

Източник: SafeNews  и БЛИЦ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News