Днес ще се проведе „Шествие за Семейството“

Днес ще се проведе "Шествие за Семейството"

„Шествие за Семейството“ ще се проведе в София днес, като част от международната инициативата „Месец на семейството“

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната.

Шествието през 2021-ва събра около 400 души, през 2022-ра над 2000, а през 2023-та близо 6000. Тази година организаторите очакват да достигне рекордните 10,000 души, превръщайки се в най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в страната.

Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани. Те застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

„Ние вярваме, че всякакви опити за превземане на този месец, посветен на децата и семейството, от леви и либерални идеологии не могат, и няма да успеят в България. Тук, където демографската криза е най-страшна. Ние ще посветим всичките си сили на запазване и подпомагане на традиционните форми на семейни отношения. Защото само те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна“, казва Кристиян Шкварек, председател на фондация „Консервативно общество“ и съорганизатор на събитието.

„Заедно с експерти сме изготвили демографска стратегия за България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме“, добавя Давид Александров, председател на сдружение „Род“ и съорганизатор на събитието.

Шествието на семейството ще се проведе на 22-ри юни, площад „Александър Невски“. 10:30 ч. Програмата ще започне в 11:30, а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут: Александър Невски, Народно Събрание, Софийски Университет, бул. Левски, бул. Патриарх Евтимии, Кравай, НДК билетен център.

Вечерта преди събитието ще се състои и тържествен концерт, петък – 19:30, площад „Александър Невски“.

Организаторите напомнят, че шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата. 

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News