УЖАС! Призраци прогониха японския премиер от резиденцията му

УЖАС! Призраци прогониха японския премиер от резиденцията му

Снимка: Pixabay/magwood_photography

Японският премиер Фумио Кишида напусна резиденцията си изгонен от… призраци. През нощта на 23 ноември той е напуснал дома си и е прекарал нощта в хотел, разкри вестник Sankei.

Около 22 часа кортежът на Кишида по неизвестни причини спешно напусна официалната резиденция и спря в близкия хотел. Точните причини за внезапната евакуация не бяха посочени, помощниците на премиера дадоха много неясен коментар пред медиите: „Имаше проблем с оборудването на официалната резиденция. От съображения за сигурност не можем да посочим конкретни причини”.

В интернет се появиха спекулации за спукани тръби, открити експлозиви и паранормални причини

Сградата, в която се намират личните апартаменти на премиера, е построена през 1929 г. И въпреки че тази двуетажна сграда е предназначена специално за държавния глава, през годините мнозина отбелязват нейното неудобство, стари комуникации и – най-необичайното – присъствието на призраци.

Преди Кишида да поеме премиерския пост, апартаментите в резиденцията бяха празни 10 години. Предшествениците на Кишида предпочитаха да живеят в собствените си домове или в общежитието за членове на парламента в Акасака. Смята се, че резиденцията е обитавана от духове поради два епизода на насилие там. През 1930 и 1936 г. там са извършени няколко кървави политически убийства. Бившият премиер Йоширо Мори по-късно си спомня, че е чул тежки стъпки във военни ботуши пред спалнята си през нощта.

Той също така спомена звуците от въртене на дръжките на вратите и посъветва своя наследник Джуничиро Коидзуми да внимава с призраци.