БСП призова незабавно да се прекратят преговорите за продажбата на двата реактора на АЕЦ “Белене” (ВИДЕО)

БСП призова незабавно да се прекратят преговорите за продажбата на двата реактора на АЕЦ “Белене” (ВИДЕО)

На нарочен брифинг в парламента парламентарната група на БСП коментира последната авария в шести блок на АЕЦ “Козлодуй”.

Драгомир Стойнев заяви, че повредите в този блок стават все по-чести, което затруднява производството на електроенергия.

След изслушването на министъра на енергетиката вчера има данни, че оборудването на двата реактора за АЕЦ “Белене” може да се окаже подходящо за ремонт на шести блок на АЕЦ “Козлодуй”.

ИЗВЪНРЕДНО! АЕЦ „Козлодуй“ остава с един реактор, не е ясно докога

Припомняме, че 49-ото Народно събрание взе решение двата реактора за АЕЦ “Белене” да бъдат продадени на Украйна. Поради тази причина парламентарната група на БСП е внесла проект на решение, с който незабавно да бъде прекратена продажбата на двата реактора от “Белене” на Украйна, след което да бъде изготвен експертен доклад, който да покаже могат ли те да бъдат използвани за поддръжка на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ “Козлодуй”.

Драгомир Стойнев призова всички политически сили да подкрепят техния проект на решение, тъй като това е въпрос за защита на националната сигурност, българската икономика и българските граждани.

Какво още казаха от БСП пред медиите, гледайте във видеото:

Източник: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News