БРУТАЛЕН СКАНДАЛ! Тошко Йорданов: Наглият Кирил Петков си е измислил 70 руски шпиони, наредил на ДАНС моментално лицата да бъдат изгонени

Петков отново с изказване: ГЕРБ, ДПС и кадри на президента държат около 95% от реалната власт в държавата

ДАНС тогава казаха, че имат сведения за около 15 души, които извършват шпионска дейност. Но той каза: „Не ме интересува, изгонете 70 души”.

От наблюденията в работата ми с Кирил Петков знам, че той обикновено лъже по тема на ДАНС. Знам, че предишният път, когато изгониха половината руско посолство – това беше по негово желание.

Аз бях на срещата, на която извикахме шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване. Поканихме и Кирил Петков в парламента, когато стана тази история. И те разказаха за това събрание на МС, което не се е протоколирало. Дойдоха и председателите на ПГ в кабинета на председателя на НС и разказаха какви са били исканията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всякакви хора – бавачки, чистачки, бояджии, какво се сетите, за да му направят бройката. Затова когато Кирил Петков говори за ДАНС – трябва да ви светне една голяма червена лампа в главата.“

Това заяви в Нова телевизия председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов , коментирайки критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков към ДАНС на фона на шпионския скандал с руските духовници.

На въпрос ДАНС върши ли си работата, при положение че има данни за 15 шпиони, а се гонят 70 души, Йорданов при предишното експулсиране на хора от руското посолство „министър-председателят Кирил Петков не си е свършил работата”

„Аз не съм оперативен работник. Но предполагам от филмите, които сме гледали, че като знаеш кои са шпионите, трябва да ги следиш, за да видиш с кого имат срещи. Няма посолство, което да няма агентурни хора, включително и нашата държава има такива. Искам да кажа, че обикновено ги следят, за да видят с кого от съответната държава се срещат”, подчерта той.

И допълни: „Гадният шпионин, този, който трябва да преследваме, е този, който предава собствената си държава.

А в случая с руските свещеници – нямам представа. защото не съм от ДАНС, не съм и от другата страна. Но по принцип, когато посягаш на нещо, свързано с вярата, трябва да си готов да си понесеш последствията, защото хората там не разсъждават логично. Там е емоционално”.

Той коментира и идеята за реформи в службите.

„Ние казахме, че тази идея е тъпа. Защото да обединиш военно разузнаване с другото разузнаване е глупаво. Няма го никъде по света. В Америка да речем, има 17 разузнавателни служби и те не са обединени. Работят в конкуренция. И освен това, генерал Атанасов, така нареченият генерал Атанасов – той е човек, който би искал той лично да контролира службите. Нямате представя каква амбиция беше да става шеф на комисията за СРС-тата. Всеки един парламент, в който аз съм бил. Там има фиксация. Предложението, което той направи – граничат с желание за тотален контрол. Аз тирани не обичам“, категоричен е Йорданов. 

Източник: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News