АКТУАЛНИ

Бойко Борисов: Най-корумпираната партия ПП били антикорупционни ли? „Кешът“ е доказателство!

Бойко Борисов: Най-корумпираната партия ПП били антикорупционни ли? "Кешът" е доказателство!

Що се касае до еврозоната, по време на нашето управление България влезе в европейски Банков съюз – т.е техническо приемане на еврото. После влязохме и в чакалнята на еврозоната, но решиха да започнат протестите. Евро няма. Последва чудовищна инфлация. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Държавата няма институции, няма държавна политика. Не можем дори комисии в НС не можем да сформираме. А проблемите са наследени.“

„Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно и ще се отклоним от всички пътища. Започнаха го ПП, ДБ, Божков, Радев и всички, които излизаха на площада“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Никой не иска да обсъждаме избирателната система. На всички им е изгодно да има малки партии и да се замеряме с обвинения. Ако ПП си броят двете правителства за успешни – единият е благодарение на Слави, другият благодарение на мен. Имаме програма, всички я знаете. Тук за програми не се говори. Гледам с умиление пътуващите за Гърция.

„Оттук насетне ни трябват минимум 300 дни, за да започне строителството на следващия лот. Тогално провалено е всичко, господа и дами. Ако има такъв магьосник, който да може да сформира нещо между партии, които искат да се бият вътре… Когато бяхме с 80 депутати, съм поемал отговорност. След следващи избори, ако нашите избиратели проявят максимум усилия и имаме над 80 депутати, ще поема отговорност”, каза още Борисов.

В момента ние сме в митинг на предизборна кампания. Абсолютна безотговорност! Каква еврозона сега? Бяхме там с ГЕРБ! Ако днес имаше стабилно правителство с ГЕРБ, щяхме да сме там. Сега дори не можем да направим финансова комисия, каза Борисов.

„Ако имаме над 80 депутата казахме на нашите избиратели, че кабинет щеше да има. Но ние нямаме. „

Най-корумпираната партия ПП били антикорупционни ли, попита Борисов. „Кешът“ е доказателство. Докато ГЕРБ търси вариант, те отказват всичко.“

Това са глупости, при нас всички са експерти, отговори той за предложението за експертно правителство.“

„Защо РСМ подписа Договор за добросъседство и Преспанското споразумение – защото България и Гърция бяха единни и силни. Сега ние се тресем и те ни се подиграват.“

Най-стабилното правителство е между първата, втората и третата партия, завърши Бойко Борисов.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News