Балабанов: „Има такъв народ“ е единствената партия, която остава в опозиция

Балабанов: "Има такъв народ" е единствената партия, която остава в опозиция

Единствената партия, която остана последователна след местните избори в София, се оказа „Има такъв народ“. Единствената партия, която остава в опозиция и която до последно излъчваше свой кандидат за председател на Столичния общински съвет.

Това коментира пред БНТ депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

„Вече след като има председател на СОС и след като видяхме новата сватба, само че на местно ниво – между ГЕРБ, ПП и вече с подкрепата на новите предатели от другите формации – от БСП и „Възраждане“, на опозицията така или иначе ѝ се полага по паритетен принцип да поеме част от комисиите в СОС. Но това не означава, че ние сме част от тази сглобка, напротив – останахме единствените истински, които удържаха на думата си в тази ситуация“, посочи Балабанов.

По отношение на бюджета на София, той каза, че 2,5 млрд. лева има да се разпределят и стремежът за власт и към икономически интереси обединява коренно различни формации:

„Ние стоим най-коректно в публичното пространство, защото защитихме волята на избирателите, които ни гласуваха доверие.  Макар че сме с трима общински съветници. Но като гледам как се развиват политическите процеси у нас, съвсем скоро ще бъдем много повече.“

Той увери, че единствената алтернатива на сегашното управление е „Има такъв народ“. Призна, че със сигурност имат път към властта. Но това ще стане след нови избори, когато българските граждани ще подредят политическата карта на страната.

Още новини четете в категория Новини