„Възраждане”: Ще подкрепим правителство единствено с наш мандат

„Възраждане”: Ще подкрепим правителство единствено с наш мандат

„Възраждане“ отказа разговор на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство

От партията на Костадин Костадинов разпространиха нарочна позиция, с която обясняват, че единственото правителство, което ще подкрепят, е правителство с мандат на „Възраждане“.

В случай че „Възраждане“ получи мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправим покани към всички парламентарни сили без ДПС за разговори при подчертаване на петте задължителни условия на „Възраждане“ за формиране на кабинет,  съобщиха от пресцентъра на партията.

Условията им са: провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу Руската Федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент, свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни.

„Възраждане“ няма да разговаря с ДПС по тези приоритети, тъй като ДПС не е партия, а етнополитическа мафия и пета колона на Турция.

Попадането на ДПС на второ място на последните избори на 9 юни 2024 г., следствие на негласуващите наши сънародници и гласовете от Турция, които бяха възстановени по предложение на ИТН и ППДБ, е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни, се казва в разпространената от партията на Костадинов позиция.

По-рано днес ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите ГЕРБ – СДС предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

Първият разговор на ГЕРБ-СДС е с ДПС. От партията на Бойко Борисов поканиха формациите, които влизат в 50-ото Народно събрание по реда на електоралната им тежест.

Втората среща днес трябваше да е с ПП-ДБ, но те заявиха в писмо, че няма да участват в преговорите.

В 17 ч ГЕРБ трябваше да се срещне с „Възраждане“. А за утре са насрочени разговорите с БСП, ИТН и „Величие“.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News