АКТУАЛНИ

Ваня Григорова: Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в Столична община

Григорова: Украинското знаме няма да стои на Столична община, трябва да се вее българско и европейско

„Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в Столична община, ПП-ДБ и „Спаси София“ изпратиха покани до останалите групи. Утре в 15:30 общинските съветници от „БСП за България“ ще се срещнем с представителите на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ и „Спаси София“. Предложението е за обсъждане на приоритети. Въз основа на това ще обсъдим доколко и къде е възможно да си сътрудничим. Нови избори са спекулация, ще има някаква сглобка“.

Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Ваня Григорова, общински съветник от БСП в Столична община. Тя прогнозира, че сглобката от национално ниво ще се пренесе и на местно ниво, като смята, че това е логично.

                                    Ще стане ли Борис Бонев председател на СОС?

По думите ѝ дали Борис Бонев ще стане председател на Столичния общински съвет е вътрешна договорка.

„Той отстъпи кандидат кметското място на Васил Терзиев, това е сделка. Ние нямаме общо с тази сделка, не сме поемали никакви ангажименти и не сме част от сглобки. Васил Терзиев трябва да покаже, че има екип“, допълни Ваня Григорова.

Тя поясни, че от БСП са решили тяхната кандидатура за председател да е на юрист, който до момента е бил в СОС.

„Ще се борим за промяна на структурата на бюджета на Столична община, от него зависи какви ще бъдат политиките. Нищо не деля с Корнелия Нинова, аз работя в Столична община, тя си работи на партийно ниво. Няма как да имам отношения с Корнелия Нинова. По-скоро БСП имаше полза от моята кандидатура“, уточни Ваня Григорова.

                                  Какво ще се случи с делото на Ваня Григорова в съда?

Тя подчерта, че на 1 декември има заседание на съда относно обжалването на изборните резултати. Тогава ще стане ясно дали ще се отварят чували, за да се броят бюлетини.

„Важно е да се види дали машините са преминали цялата процедура по сертифициране, тъй като не сме убедени, че това се е случило. Ще бъдат проверени протоколите от машинното гласуване“, каза още Ваня Григорова. Поясни, че на дневен ред в момента е бюджетът на Столична община и не се ангажира с прогноза кой ще бъде председател на СОС.

Сблъсъците между полиция и протестиращи пред Националния стадион тя коментира така: „Ще поискаме цялата кореспонденция, входяща и изходяща комуникация, между кмета и СДВР, реакцията от страна на силите на реда с водното оръдие беше пресилена, търсеше се провокация, хората бяха бити без това да се налага“.